luni, 11 februarie 2013

Insurgent de Veronica Roth - Recenzie


Aseară am terminat de citit al doilea volum din seria Divergent de Veronica Roth, Insurgent, și am decis imediat  să îi fac o recenzie. Trebuie să mărturisesc că această seria m-a captivat fără doar și poate. este aproape imposibil să nu empatizezi cu personajele, în care la un moment dat fiecare din noi ne regăsim.

De data aceasta Beatrice Prior este pusă în situații și mai periculoase, iar relația ei cu Tobias trece prin multe încercări. În scenă apare un personaj controversat, Evelyn, mama lui Tobias ( Four) și Tris are un sentiment ciudat față de ea, îi pune la îndoială afecțiunea maternă.

Tris face totul pentru a-și salva prietenii, chiar dacă binele se întoarce împotriva ei. Situațiile sunt și mai riscante, iar facțiunea erudită ni se arată așa cum nu a mai făcut-o până acum. Rămasă fără familie, trădată de propriul frate, Tris chiar vrea să se sinucidă la un moment dat, însă o salvează înclinația ei spre Abnegație.

Este necesar să apreciem la această serie faptul că personajele nu sunt invincibile și nu câștigă mereu binele în fața răului, iar pe parcursul volumului pierdem personaje dragi pe neașteptate (uneori nu îmi venea să cred, tot credeam că o să se facă vreo minune). Totuși, unele aspecte rămân nelămurite, dar poate că asta  face parte din tehnica autoarei.

Finalul m-a lăsat mască... și sper din tot sufletul că există și un al treilea volum, vreau neapărat să îl citesc!

2 comentarii: