marți, 28 august 2012

Spintecatorul (Jurnalele lui Stefan, vol. 4) -Recenzie

 

"Având la bază serialul de televiziune de mare succes inspirat de seria de romane semnate de L.J. Smith, Jurnalele lui Stefan dezvăluie adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în realitate între Stefan, Damon şi Katherine… şi cum a debutat triunghiul amoros din Jurnalele vampirilor. Suntem în anul 1888, şi aerul Londrei e încărcat de mirosul sângelui. Stefan Salvatore crede că va putea să scape de trecutul violent, stabilindu-se într-o paşnică regiune rurală din Anglia, dar când un criminal atroce care-şi spune Jack Spintecătorul iese la iveală, Stefan începe să se teamă că întunericul îl va urmări veşnic. Pornind pe urma ucigaşului, Stefan se aşteaptă la tot ce poate fi mai rău: şi anume că autorul crimelor este un vampir. Cu cât află mai multe, cu atât devine mai sigur de faptul că asasinul este cineva apropiat lui… şi că nu va putea niciodată să fugă îndeajuns de departe de trecutul care-l bântuie."

Sa luam cateva ingrediente simple: Londra, Legenda lui Jack Spintecatorul, niste vampiri fugari si iata ce obtinem:


Anul 1888, Londra. Stefan isi face o noua prietena,Violet, o irlandeza venita in Anglia pentru a deveni actrita si care isi cauta cu disperare sora pierduta, sperand ca aceasta sa nu fi cazut victima Spintecatorului.

O femeie este asasinata intr-un mod groaznic, iar Stefan se intreaba daca nu cumva aceasta este opera fratelui sau.
Un mesaj controversat ii amplifica banuielile si porneste pe urmele Spintecatorului impreuna cu Violet.

Asadar ni se pune pe tava o noua varianta legata de povestea lui Jack Spintecatorul si anume cum ca acesta ar fi fost un vampir, o varianta cu atat mai usor de acceptat cu cat identitatea Spintecatorului nu a fost aflata nici in ziua de azi. Stefan si Violet se infiltreaza in inalta societate pentru a-l intalni pe Damon sau Contele DeSangue cum isi spune si a afla adevarul despre povestea ce macina Londra.

Stiati ca insusi Lewis Carroll, autorul povestii Alice in tara minunilor a fost suspectat ca fiind Jack Spintecatorul?

Citat preferat:"oamenii erau capabili încă să creadă în existența binelui, chiar și când răul se împlânta tot mai adânc în mijlocul lor"
Nota: 4.5/5

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu