sâmbătă, 25 august 2012

Fantoma (Jurnalele Vampirilor: Vanatorii, vol. 1)-Recenzie

AVENTURI MAI PALPITANTE CA ORICÂND...
PREGĂTIŢI-VĂ PENTRU VOLUMUL 8 AL SERIEI,
ŞI TOTODATĂ PRIMUL VOLUM DIN NOUL CICLU

ELENA ESTE ÎN PRIMEJDIE! AMENINŢATĂ DE O APARIŢIE SUMBRĂ VENITĂ DIN LUMEA DE DINCOLO, EA NU POATE FI PROTEJATĂ DECÂT DE CEI DOI FRAŢI SALVATORE, STEFAN ŞI DAMON...

Elena Gilbert şi prietenii ei au luptat împotriva spiritelor malefice şi au reuşit să salveze orăşelul Fell’s Church, dar cu un preţ foarte mare: viaţa lui Damon Salvatore.
Cândva, Damon se luptase crâncen cu fratele lui, vampirul Stefan, să câştige inima Elenei. Cum Damon a dispărut, Elena şi Stefan pot fi în sfârşit împreună. Şi-atunci, de ce Elena visează în continuare la Damon?
În timp ce sentimentele ei faţă de Damon devin tot mai profunde, Fell’s Church e bântuit de o apariţie sumbră. Elena ştie cum este în iad, dar un asemenea demon nu a mai văzut niciodată. Singurul lui scop este s-o omoare pe Elena şi pe cei dragi ei...

Dragă Jurnalule,
SUNT ACASĂ! Nici nu îndrăznesc să cred, dar iată-mă aici!
Întregul Fell’s Church are şansa unui nou început. Dar, cu excepţia mea şi a prietenilor mei apropiaţi – Meredith, Bonnie, Matt, dragul meu Stefan şi doamna Flowers – nimeni altcineva nu ştie că viaţa nu s-a mai scurs ca de obicei de la Ziua Oraşului încoace. 
Am reuşit! Am salvat pe toată lumea!
Pe toţi, cu excepţia lui Damon...
Ceea ce e ciudat  de fapt, ridicol  este acest sentiment de speranţă care se naşte în adâncul meu. Şi dacă, îmi tot spun, şi dacă de fapt, cumva, Damon n-a murit?
Şi apoi speranţa se destramă, pentru că el e mort, şi trebuie să accept asta. Dacă vreau să rămân puternică, nu mă pot minţi singură.
Dar speranţa mi se furişează din nou în suflet. Şi dacă...? 
Elena

Am terminat zilele trecute volumul acesta si am decis sa ii fac si recenzia, in cazul in care va intrebati ce va astepta daca il cititi, asta daca nu l-ati citit deja.

Elena si prietenii ei se reintorc in micutul orasel pentru care si-ar fi dat si vietile, petru care Damon chiar a murit(sau cel putin asa cred ei) cu speranta ca viata lor va lua un curs normal, de adolescenti obisnuiti. Dar, ca de fiecare data, pe Elena o urmareste ceva, inca nedescoperit, care a urmat-o inca din Dimensiunea Intunecata si care ii vaneaza prietenii unul cate unul.

Acestia vor fi supusi la probe psihice de data asta, lucruri ce tin de sentimente si de acceptarea lor, alungarea lor daca e cazul.

In scena apare si dr. Celia, colega de munca a lui Alaric, care ii va starni gelozia lui Meredith, Bonnie se vede ca o camarada, Elena si-ar dori o viata normala, Stefan vede un adversar in Caleb Smallwood, Damon e gelos pe fratele sau. Sa fie astea doar coincidente sau au legatura cu ceea ce a acaparat Fell's Church de aceasta data? Va las pe voi sa imi spuneti!

Mi-a placut acest volum, desi a fost cam scurt, gasca se lupta cu ceva ce nu au mai infruntat pana acum, si actiunea e antrenanta, finalul e cam enervant, o sa vedeti, dar in sensul bun al cuvantului. Imi place  ca se mizeaza mult pe descrieri, astfel ne facem o imagine mai clara despre personaje, detaliata.

Nota:4.5/5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu