sâmbătă, 18 august 2012

Jurnalele Vampirilor 6,7- Recenzie

Heei!

Imi cer scuze pentru absență, dar am fost plecată și nu am avut internet.

Așaaa, am citit JV 6,7 și am decis să le fac recenzia împreună, 2 în 1, una plus una gratis:)).

Să începem cu 6:


Marea dragoste a Elenei Gilbert, vampirul Stefan Salvatore, a fost capturat si intemnitat de catre spiritele demonice care au pus stapânire pe Fell’s Church si acum distrug orasul.

Elena pleaca in cautarea lui Stefan, alaturi de Damon, fratele lui, frumosul, dar periculosul vampir care o doreste pe Elena numai pentru sine.

Elena si Damon, insotiti de Meredith si Bonnie, patrund in Dimensiunea Intunecata, o lume in care demonii si vampirii umbla liberi, in vreme ce oamenii sunt sclavii stapânilor lor supranaturali.

Elena nu se va da in laturi de la nimic pentru a-l elibera pe Stefan. Şi totusi, cu fiecare zi care trece, tensiunea dintre Damon si Elena creste, si ea se afla in fata unei decizii coplesitoare: pe care dintre cei doi frati il vrea cu adevarat?

Lectura a fost mult mai antrenantă decât în volumul 5 și mai interesantă.

În sfârșit relația Damon-Elena prinde contur...hmm cam prea ușor îl uită Elena pe Stefan atunci când e cu Damon, mie mi se pare că mai mult ține la Damon.

După cum am spus și despre volumul 5, îmi place întegrarea legendelor japoneze în narațiune, kitsune, samurai, cred că aduce un plus de originalitate. De asemenea mi-a plăcut schimbarea decorului, Elena si prietenele sale împreună cu Damon mergând în Dimensiunea Întunecată ca să găsescă cele două chei ale kitsune-lor și să îl elibereze pe Stefan. Acolo au parte de numeroase aventuri, iar relația Delena scoate scântei. În același timp avem acees în mințile celor doi, descoperindu-le frământările, bucuriile și puținele certitudini, gândurile ascunse și speranțele.

Despre volumul 7:


Cu ajutorul lui Damon, Elena l-a salvat pe vampirul ei iubit, Stefan, din adâncurile Dimensiunii Întunecate. Dar nici unul dintre fraţi nu a scăpat neatins.
Stefan este slăbit de lunga lui detenţie şi are nevoie de mai mult sânge decât îi poate da Elena. Iar Damon, transformat printr-o magie ciudată în om, va face orice ca să redevină vampir – chiar şi să se întoarcă din nou în iad.
Dar ce se va întâmpla când o va lua din greşeală cu el pe Bonnie, iar Elena şi Stefan vor porni pe urmele lor? Şi ce vor face ceilalţi când vor descoperi că sursa întregului rău e mai întunecată – şi mai aproape – decât şi-ar fi putut ei imagina?

Ultimul volum al seriei(2)  este cireașa de pe tort!

Poate că nu am spus până acum,dar eu sunt fană Damon-Bonnie :D, iar acest volum a fost total pe placul meu. Cei doi sunt prinși împreună în Dimensiunea Întunecată și Damon iși trădează din sentimentele pentru Bonnie(eu sper să fie mai mult de atât în următoarele volume). Are și suspans și ne pune inteligența la încercare în câteva cazuri(atunci când aflăm cine era zeița kitsune) iar acțiunea este extrem de antrenantă, eu personal am citit cu sufletul la gură. Finalul este extrem de dramatic...lacrimogen aș spune și te prinde.

Acum am început să citesc Fantoma.:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu