vineri, 24 februarie 2012

Recenzie-Discursul Regelui




Bună!

Doar ce am terminat de citit Discursul Regelui(în cadrul campaniei vALLuntariat)și am să vă vorbesc despre ea.

Cu toate că mi-aș dori să o pot lăuda, nu voi face asta.

În primul rând mi s-a părut o carte greoaie, greu de citit, ambiguă pe alocuri. Precizez că nu am văzut filmul, însă am impresia că cei doi autori au vrut să facă un rezumat al acestuia, stilul e destul de neaaccesibil. Subiectul ni-l pune în scenă pe prințul Albert(autoproclamat George al VI-lea în memoria tatălui său) și cum a reușit el să își depășească defectul de vorbire(în special literele„ k” și „g”). Cel care îl ajută este Logue, un australian care în timp îi devine prieten. Ceea ce m-a nemulțumit vis-a-vis de ”vindecarea” regelui, a fost lipsa de informații, autorii omit să ne detalieze etapele prin care aceștia doi au trecut, ni se spune doar că Logue îi verifica discursurile Regelui și înlocuia pe cât posibil cuvintele greu de pronunțat. Cartea le urmărește faptele până la sfâeșitul vieții celor doi protagoniști(moartea subită a regelui și stingerea inevitabilă a lui Logue).

Acestea fiind spuse aș recomanda cartea celor amatori de literatura mai serioasa, brută.

Spor la citit și nu uitați fiecare cometariu=3 minute de vALLuntariat!

6 comentarii:

  1. mie filmul mi s-a parut cam lungit...dar toate astea tin de gusturi asa ca probabil si cartea o sa fie pe placut multora.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am vazut nici filmul, nu am citit nici cartea. De aceea, nu imi pot exprima nicio parere, dar fiecare om are gusturile lui, iar ceea ce altora li se pare absurd, unora ii fascineaza:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare foarte interesant

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie mi-a placut foarte mult filmul si am fost tentata sa iau cartea. Nu inetleg ce ai vrut sa zici prin literatura bruta?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma refer la faptul ca e greoaie, adica exprimarea e din topor, asa...:)Nu e volatila, nu am vazut filmul, dar dupa cum am zis parca ar fi un rezumat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie mi-a placut foarte mult filmul, m-a impresionat si motivat. Sper sa pot citi si cartea odata.

    RăspundețiȘtergere