duminică, 24 iunie 2012

Ultima vrăjitoare din Transilvania-Recenzie

Descriere carte
Ultima vrajitoare din Transilvania. Vol1 – Contesa Aneke (de Anna Vary)


Alexandra, o adolescentă rebelă, este trimisă de părinți să își petreacă vacanța de vară într-un sat din Transilvania, pentru a fi îndepărtată de o iubire considerată imorală. Odată ajunsă în V., ea este atrasă de poveștile localnicilor legate de o crimă săvârșită în urmă cu mai mult de un veac: contesa Aneke fusese acuzată de incest și vrăjitorie și ucisă în pădure. Alexandra pornește pe urmele contesei, hotărâtă să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Castelul ascunde mistere la fiecare colț… Pe măsură ce fapte și personaje stranii ies la iveală, Alexandra își dă seama că are în comun cu frumoasa vrăjitoare mai mult decât și-ar fi imaginat, inclusiv iubirea ei secretă și interzisă. Va reuși Alexandra să salveze această iubire și în final propria viață, sau va avea soarta tragică a Anekei?

Două lumi distincte se întrepătrund: lumea adolescenților de azi, cu Facebook, concerte rock, tatuaje și pierce-uri, și lumea contesei dispărute, cu intrigi de curte și povești uitate.

Un mistery romance în tonuri întunecate despre incest, superstiții, trădări, secrete, legende transmise peste veacuri.

Cartea acesta am primit-o de la Librăria Herg Benet cărora vreau să le mulțumesc pentru ocazia de a citi ceva nou și diferit.

În primul rând mi-a plăcut povestea deoarece se petrece în România noastră modernă, 2012, cu Facebook și toate celelalte noutăți ale tehnologiei.

Este o poveste cu umor, dar și cu suspans, elemente de supranatural, iar acțiunea este una complexă, se folosește ambiguitatea pentru a spori nota de mister și am ”făcut cunoștiință” cu un  aspect care m-a revoltat puțin, faptul că Alexandra are o relație cu fratele său vitreg.
Nota:4/5
Citat preferat: ”Ce este o vrajă, in definitiv? Ceva ce ne uimește și ne depășește. Ceva ieșit din comun pe care nu ni-l putem explica cu experiența adunată de noi până în acel moment.”

Puteți lua cartea de AICI.

2 comentarii:

  1. Foarte frumoasa recenzia, chiar m-ai facut curios in legatura cu cartea, mai ales ca se petrece la noi. Si ce frumos e citatul, atat de adevarat! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci!
    Recenziile mele sunt mai "diferite", incerc sa va transmit parerea mea pur personala despre cartile pe care le citesc.

    RăspundețiȘtergere