vineri, 8 iunie 2012

Pe Jumatate Moarta (Madison Avery, Cartea Intai)-RecenzieDescrierea:
Mă numesc Madison Avery şi trebuie să vă spun că acolo se află mai mult decât puteţi vedea, auzi sau atinge. Ştiu, pentru că eu mă aflu acolo. Şi văd. Aud. Ating. Trăiesc.


Balul de absolvire al lui Madison a fost mortal – la propriu. Din cine ştie ce motiv, ea a fost ţinta unui spintecător al întunericului – da, genul acela de spintecător – decis să scape de ea, cu trup şi suflet. Dar, înainte ca spintecătorul să-şi încheie treaba, Madison a reuşit să-i ia amuleta ciudată şi strălucitoare şi să scape.

Acum, e captivă pe Pământ – moartă, dar nu dispărută. Cumva, amuleta îi oferă iluzia unui corp, permiţându-i să trăiască la limita dintre viaţă şi moarte, undeva între acum şi ceea ce urmează. Nu ştie de ce, spintecătorul întunericului e pe urmele ei, dar ea n-are de gând să stea cu mâinile în sân şi să lase soarta să-şi urmeze cursul.

Cu puţină ingeniozitate şi cu ajutorul unui spintecător al luminii (unul dintre tipii buni! poate…), dar şi al băiatului de care e  îndrăgostită, precum şi al (o, da!) îngerului ei păzitor, Madison e gata să-şi ia destinul în propriile mâini o dată pentru totdeauna, înainte ca acesta să o controleze pe ea.

Asta dacă ea crede în asemenea lucruri.

Ce cred eu despre carte:

La inceput actiunea nu m-a incantat, dar de la jumatate am prins un ritm mai alert in citit si pana la sfarsit eram deja captivata.

Este o carte Fantasy care trateaza un subiect nou pentru mine, obisnuita cu vampiri, varcolaci si vrajitoare, despre ingeri, spintecatori, despre credinta in alegere sau in soarta.

Cred ca noutatea pe care o aduce in lumea literaturii SF-Fantasy este bine-venita pentru ca deja lumea se plictiseste de vechile povesti de dragoste dintre oameni obisnuiti si fiinte supranaturale, iar un alt aspesc important este ca aceasta carte nu trateaza povestea de dragoste in prim-plan, desi ea este prezenta.
Nota: 4/5.

Cartea o puteti comanda de AICI.

2 comentarii: