duminică, 13 mai 2012

Divergent-Veronica Roth


Ieri am terminat de citit Divergent de Veronica Roth și azi am decis să îi fac o scurtă recenzie.

Acțiunea este plasată într-un Chicago din viitor unde societatea este împărțită în cinci facțiuni, ficare promovând o valoare: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi).

La vârsta de 16 ani fiecare copil trebuie să își aleagă facțiunea în care vrea să trăiască în urma unui test care le arată spre ce sunt înclinați. Beatrice Prior întâmpină dificultîți în timpul testului și i se aduce la cunoștiință faptul că este Divergentă, adică are înclinații atât spre Abnegație cât și spre Neînfricare, lucru ce îi poate pune în pericol viața. Acest secret mortal îi pune la încercare relația cu părinții, cu pritenii, Divergența ajutând-o să treacă mai ușor testele pentru înrolarea în facțiunea aleasă.

Daca mai adăugăm și o poveste de dragoste înterzisă obținem romanul perfect! Pe lângă subiectul controversat, ceea ce mi-a plăcut la carte este faptul că toată acțiunea este prezentată prin ochii lui Tris(Beatrice), descoperim o dată cu ea secretele prietenilor ei, trădarea ori loialitatea.

8 comentarii: