joi, 2 februarie 2012

Recenzie: Eve-Anna Carey

Salutare! De mult timp voiam să fac recenzii cărților pe care le-am citit, așa că iată-mă! Pentru ”deschidere” am ales cartea Eve de Anna Carey.



În primul rând vreau să vă spun că mi-a plăcut enorm felul în care e scrisă, cu răbdare și cu o acțiune ce se desfășoară ușor, nu cum am observat la alte cărți(la care trebuie să citești de două ori ca să înțelegi ce naiba s-a întâmplat).

Acțiunea se desfășoară în viitor, după ce o boală ciudată a lovit Pământul, supraviețuitorii s-au organizat într-un singur oraș, cu un rege.

Protagonista noastră, Eve, este o elevă la școala de fete, aflată în mijlocul pustiului, unde este educată să se teamă de bărbați si unde studiază opere celebre din care „reiese” că bărbații sunt răi, meschini și violenți, incapabili de a relaționa cu femeile. Ea muncește din greu să fie mereu prima și visul ei e să ajungă la Școala cu meserii, a cărui cladire se află dincolo de zidurile Școlii,clădire vizibilă, însă care pare să nu aibă vreo ferestră, iar când fetele mai mari plecau acolo nimeni nu le vedea vreodată pe afară, deși profesoarele asigurau pe toată lumea că sunt așa ocupate încât nu mai au timp de nimic înafară de a învăța. Lucrurile se complică însă când Eve aude zvonuri despre lucruri teribile despre Școala cu meserii, cum că ar fi o minciună și că fetele ar fi folosite acolo doar pentru perpetuarea speciei. Eve evadează, trece prin grele încercări, ba chiar se aliză cu un băiat, de care ajunge să se îndrăgostească și dă piept cu o realitate cruntă, toate zvonurile erau reale, iar ea îi fusese promisă Regelui, care o și caută acum. Întreaga poveste este plină de neprevăzut si dinamism, conflict amplu dar și umor. Un S.F.-Romance cu care te poți delecta intr-o iarnă friguroasă, alături de o cană de ceai cald.

xoxo Ad.

6 comentarii:

  1. Perfecta recenzia! Ai surprins esentialul, insa fara a dezvalui intriga!
    Si P.S:"...unde este educată să se teamă de bărbați si unde studiază opere celebre din care „reiese” că bărbații sunt răi, meschini și violenți, incapabili de a relaționa cu femeile. ", cam asa e:))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Hihi! Caleb nu era asa, doar vorbim aici de o carte, S.F.!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Logic! Viata mereu bate filmul sau o carte!:))

    RăspundețiȘtergere
  4. mvai :x ai dreptate. am citit-o de curand si e superbaaaaa <3

    RăspundețiȘtergere